Mozaïeken

Bij mozaïeken is het de kunst om een vorm of patroon te maken met behulp van kleine steentjes. Er zijn talloze varianten te bedenken omdat je zowel qua ondergrond als materiaal en vorm van de steentjes heel veel verschillende mogelijkheden hebt. Voor wat betreft de steentjes is een bekend voorbeeld een collage van stukjes glazuurtegels. Omdat je hiervoor zelf (wand)tegels kapot knipt, is deze methode niet geschikt voor kinderfeestjes van kinderen tot 10 jaar. Voor de feestjes voor jongere kinderen werken we eigenlijk altijd met kant en klare steentjes van glas of glazuur van 0,5 x 0,5 of 1 x 1 cm. en eventueel met zgn. glasnuggets (transparant gekleurde glasdruppels of bolletjes). Het is aan de jarige om te kiezen met welke kleuren en afmetingen gewerkt wordt, maar we zorgen er voor dat er op het feestje zelf voor elke smaak genoeg te kiezen valt.

 

Uiteraard kan er voor allerlei verschillende ondergronden gekozen worden bij het mozaïeken. Aangezien het oppervlak van de gekozen ondergrond bepalend is voor het aantal steentjes dat wordt verbruikt, hangt de prijs van een mozaïekfeestje af van deze keuze. Hieronder een aantal mogelijkheden en de bijbehorende prijs:

 • fotodoosjes € 12,50 (deze activiteit is leuk om te combineren met bijv. zeep of sleutelhangers
 • spiegel groot (30x30cm.) € 17,50
 • dienblad (+/-26x26cm.) € 25,00 - vanaf leeftijd 10 jaar (Mosa tegels)

 

Het creëren van een kunstwerk met mozaïeksteentjes is een flinke klus. Voor jongere kinderen adviseren we dan ook altijd het te versieren object niet te groot te kiezen. Voor de grotere kinderen is dit vaak juist wel weer erg leuk. Hierbij moet dan wel rekening gehouden worden met het feit dat een feestje dan eerder 3 dan 2,5 uur duurt. Voor het dienblad en de bamboe schaal geldt bovendien dat het kunstwerk nog gevoegd moet worden als de lijm helemaal is uitgedroogd. Dit kan naar keuze zelf of door ons gedaan worden. In het laatste geval, betekent dit wel dat de kinderen hun creatie niet direct mee naar huis kunnen nemen.

 

Voorbeelden:

Zeepjes, zeepkettingen of een zeepkrans, badzout

Overzicht kinderfeestjes

Ik heb in mijn  atelier een zeepketel waarin ik op een veilige manier de gietzeep verwarm. Ieder kind krijgt een eigen maatbeker waarin ze de zeep zelf kunnen voorzien van kleur en geur en in een aantal door hen uitgekozen mallen kunnen gieten. Om een indruk te geven van de mogelijkheden, hierbij een greep uit de verschillende mallen waaruit gekozen kan worden:

 • hartjes
 • dieren
 • schelpen
 • auto's
 • fruit
 • vliegtuigen
 • lippen
 • rondjes
 • dolfijnen
 • etc. etc.

 

Bovendien spelen we met de keuze van de mallen in op het seizoen (kerst, moederdag, pasen etc.) en ook voor jongens zitten er zeker leuke mallen bij.

 

Basis arrangement zeep

Bij een standaard zeepjesfeest maken de kinderen 1 groot stuk zeep en een aantal kleine zeepjes. Aangezien de zeep moet harden, gebruiken we de tijd na het gieten voor het toezingen van de jarige en het uitpakken van de cadeautjes. Als alle zeepjes hard zijn, worden ze netjes uit de mal gehaald, zo nodig bijgesneden en het geheel wordt vervolgens mooi ingepakt in een doorzichtige puntzak zodat de kinderen hun schatten mee naar huis kunnen nemen en aan iedereen kunnen laten zien. De kosten voor dit arrangement zijn € 12,50 per kind.

 

Zeepkettingen

Naast het basis arrangement zeep, maken de kinderen in dit geval ook een zeepketting. Ze gieten hiervoor zeepjes die worden gecombineerd met een keur aan kralen (de jarige kan kiezen uit een aantal kleuren/tinten of thema's (bijvoorbeeld cupcakes, Delfts blauw of rozen of harten) en aan een waxkoord tot zeepketting geregen. De prijs voor dit arrangement is

€ 17,50.

 

Badzout

Het zeep arrangement is uit te breiden met het maken van badzout.

De kinderen kiezen zelf de kleur en geur. Het geheel wordt feestelijk ingepakt om mee naar huis te nemen.

Meerprijs € 5,00 

 

Zeepkrans

Tijdens de workshop zeepkransen maken de kinderen zelf zeepjes die later op een krans bevestigd worden met parelspelden.  De krans wordt daarna ook nog versierd met andere vrolijke accessoires. Naast deze krans maken de kinderen ook nog kleine zeepjes zodat ze aan het einde van het feestje met 2 schatten naar huis gaan die natuurlijk feestelijk ingepakt worden. De prijs voor dit arrangement is € 20,00.

 

De tijdsduur van het basis arrangement ligt rond de 1,5 uur. Voor de andere 2 arrangementen komt hier ongeveer een uur bij.

Strandtassen

Een heel leuk item voor de kinderfeestjes is de strandtas. Bij dit feestje beginnen we met het beschilderen van houten slippertjes. De kinderen mengen zelf de kleuren die ze willen gebruiken en kunnen de slippertjes naar eigen inzicht decoreren. Tijdens het drogen van de slippertjes kunnen we mooi de cadeautjes uitpakken of genieten van lekker eten en drinken (bijvoorbeeld de optioneel bij te boeken 'High tea').

 

Vervolgens wordt de jute tas versierd met letters (je eigen naam op de tas is veruit favoriet), schelpen, zeesterren en allerlei andere glitters en stickers. Het geheel wordt afgemaakt door de slippers op de tas te lijmen et voila - ieder kind heeft zijn/haar eigen tas voor naar het strand, de gym, zwemles o.i.d.

 

De tijdsduur van dit arrangement ligt rond de 2,5 uur. De prijs van de strandtas is 17,50 per deelnemer

Schilderen en versieren

Bij dit feestje is het schilderen de belangrijkste activiteit. Er is keuze uit allerlei blank houten artikelen die omgetoverd kunnen worden tot een persoonlijk kunstwerk van de deelnemers. De kinderen mengen zelf de kleuren die ze willen gebruiken en kunnen het voorwerp inzicht beschilderen. Tijdens het drogen van de verf kunnen we mooi de cadeautjes uitpakken of genieten van lekker eten en drinken (bijvoorbeeld de optioneel bij te boeken 'High tea').

 

Vervolgens wordt het kunstwerk afgemaakt door het te versieren met letters, schelpen en een keur aan glitters en stickers. Na deze 'finishing touch' wordt ieder kunstwerk in folie verpakt zodat het aan de ene kant niet af kan geven op de kleren van de feestgangers en aan de andere kant prachtig gepresenteerd kan worden aan de ouders thuis.

 

We bieden een ruime keuze aan voorwerpen die de kinderen kunnen versieren:

 • bijouteriekastje met spiegel € 15,00
 • bijouteriekasje met laadje (€ 12,50)
 • hartenlijst (50x35cm.) met fotolijstjes € 20,00
 • kapstokje € 12,50
 • Theedoos € 17,50
 • Hobbydoos € 17,50

 

De tijdsduur van dit arrangement hangt natuurlijk af van hetgeen we gaan versieren, maar ligt voor de meeste artikelen rond de 2,5 uur.

Porcelein beschilderen

 

Nieuw in ons assortiment is het beschilderen van een theepotje of mok met porselein verf.

Terwijl de vernis aan het drogen is kunnen we mooi de cadeautjes uitpakken of genieten van lekker eten en drinken (bijvoorbeeld de optioneel bij te boeken 'High tea').

 

Voorwerpen die de kinderen kunnen verven:

 • Theepotjes 15,00 (inclusief houten onderzetter)
 • Mok (12,50)

 

De tijdsduur van dit arrangement hangt natuurlijk af van hetgeen we gaan versieren, maar ligt voor de meeste artikelen rond de 2 uur.

Kransen en bloementaartjes

Het is ook heel leuk om tijdens een feestje op een voor kinderen aansprekende manier aan een vorm van bloemschikken te doen. In dit geval werken we zoveel mogelijk duurzame natuurlijke materialen om de kinderen iets leuks te laten maken waar zij (of hun ouders) als decoratie ook heel lang plezier van kunnen hebben.

 

De eerste vorm die we aanbieden is het opmaken van een krans met een diameter van 30 cm. Afhankelijk van het seizoen en het thema dat in overleg met de jarige wordt afgestemd, wordt deze krans opgemaakt met groen, veren en allerlei insteek of opplakmateriaal als paddestoelen, kastanjes, denneappels, veren, eierschalen, stro, touw etc. etc. We zorgen er altijd voor dat er een hele ruime keus aan te gebruiken materialen is, zodat ieder kind een geheel eigen krans kan maken. De prijs van het opmaken van een krans  van 30 cm. (Prijzen vanaf € 15,00). De uiteindelijke prijs hangt een beetje af van het thema dat wordt gekozen en de materialen die hiervoor worden gebruikt.

 

Een andere vorm van bloemschikken die heel geschikt is voor kinderen betreft het opmaken van een 'bloemtaartje'. Hierbij dient een rond blok oase als basis. Deze wordt vol gestoken met (zijde of wax) bloemen, bladeren, wol en/of andere natuurlijke materialen vervolgens omhuld met stof of band in een bijpassende kleur of met bijvoorbeeld kaneelstokjes. Het resultaat zal iedereen verbazen - een prachtig bloemstukje dat prachtig mooi op een taartplateau jarenlang als decoratie kan dienen. De prijs van een 'bloemtaartje' is € 17,50. Een bijpassend taartplateau kan optioneel voor € 5,00 bijbesteld worden .

 

Tevens kunnen er diverse andere stukjes gemaakt worden met verse bloemen in het voorjaar, moederdag, herfst of met de kerst.  De prijs van een stukje met verse bloemen is afhankelijk van wat er gekozen wordt en zal rond de 15,00 ligggen,

 

 

De tijdsduur van dit arrangement hangt natuurlijk af van hetgeen we gaan versieren, maar ligt voor de meeste artikelen rond de 2,5 uur.

Sleutelhangers

Een heel leuk item in ons assortiment zijn de sleutelhangers. Prima te gebruiken als sleutelhanger maar je kan ze ook aan een tas of keycord hangen). Prijs per sleutelhanger is € 12,50

 

Er is een heel scala aan kralen, hangertjes en lint waarvan de mooiste en kleurrijkste sleutelhangers gemaakt worden.

 

Eigenlijk zijn er ook een heleboel mama's die de sleutelhangers helemaal geweldig vinden. Er is goed nieuws: de workshop is ook te boeken voor volwassenen.

 

De workshop duurt ongeveer 1,5 uur, daarom is het bijvoorbeeld erg leuk om deze workshop uit te breiden met een High Tea of cakejes versieren.

 

Hieronder staan de foto's van een aantal mogelijkheden hoe de sleutelhangers eruit kunnen gaan zien.

Interesse?

Is je interesse gewekt en wil je een optie nemen, een feestje boeken en/of nog meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met mij op.